Íme, az ebadó!

Címkék: törvény rendelet ebadó

2011.10.25. 14:12

42/C. § (1) Az ebtartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat a négy hónaposnál idősebb eb után az eb tulajdonosától évente eb rendészeti hozzájárulást szedhet be.

(2) Az adott évi eb rendészeti hozzájárulás tekintetében az eb tulajdonosának az év első napján az oltási könyvben tulajdonosként feltüntetett természetes vagy jogi személyt, jogi személyiség nélküli szervezetet kell tekinteni.

(3) Az éves eb rendészeti hozzájárulásmértékét a tartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületiönkormányzat állapítja meg, de  az nem haladhatja meg ebenként a háromezer-ötszáz forintot.

(4) Nem szedhető eb rendészeti hozzájárulás

a) a mentő-, jelző-, vakvezető, rokkantsegítő, vagy terápiás,

b) a Magyar Honvédségben, rendvédelmi szervben, nemzetbiztonsági szolgálatban, vagy közfeladatot ellátó őrszolgálatban alkalmazott,

c) az ivartalanított,

d) az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, eb rendészeti telepen, vagy állatvédelmi szervezet telephelyén tartott,

e) állatmenhelyről, eb rendészeti telepről, vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott eb után.

(5) Az ivartalanítás megtörténtét az azt elvégző állatorvos az oltási könyv megfelelő rovatának kitöltésével igazolja.

(6) Az állatmenhelyről, eb rendészeti telepről, vagy állatvédelmi szervezettől történő örökbefogadás tényét az örökbeadó intézmény vagy szervezet vezetője írásban igazolja.

(7) A települési, fővárosban a kerületi önkormányzat köteles a befolyt eb rendészeti hozzájárulás összegének legalább felét az ebek ivartalanításának támogatására, vagy egyéb, az ebtartással kapcsolatos állatjóléti és közegészségügyi intézkedések finanszírozására fordítani.

(8) A határidőre meg nem fizetett eb rendészeti hozzájárulás adók  módjára behajtandó köztartozás.”

Az Ávt. 49. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) Felhatalmazást kap a települési, fővárosban a kerületi önkormányzat képviselő-testülete, hogy az eb rendészeti hozzájárulás mértékét, kiszabásának feltételeit, a kedvezmények, mentességek körét, illetve a megfizetésének szabályait rendeletben határozza meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://azenfalkam.blog.hu/api/trackback/id/tr883439106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása